Joulupukki

2018.10.27. 09:19

A finn Mikulás nyitja meg idén a Mikulásgyárat

A jótékonysági akció keretében egy csomaggal ön is segíthet a rászorulóknak.

Rénszarvasszán helyett repülővel érkezik hazánkba Joulupukki, a finn Mikulás, akivel bárki találkozhat november 30-án 11 órakor a MikulásGyár megnyitóján a budapesti Millenáris Parkban – írja a Bors.

A kezdetekkor, vagyis 2005-ben mindössze egy helyszínen, az 56-osok terén várták a rászoruló gyerekeknek az ajándékokat, rá egy évre azonban már országossá nőtte ki magát a teljes mértékben Magyarországról indult kezdeményezés, a MikulásGyár. Mára mintegy 2000 gyári és 450 vöröskereszttől érkező önkéntes dolgozik azon, hogy a felajánlások begyűjtésével és eljuttatásával mosolyt csaljanak a családok, de elsősorban a gyerekek arcára.

MIRE VAN SZÜKSÉG?

Elsősorban tartós élelmiszert, tisztító- és tisztálkodási szereket, jó minőségű ruhát, könyvet, játékokat, édességet várnak az önkéntesek. Az ajándékokat nem kötelező becsomagolni: kézben, dobozban, de akár szatyorban is el lehet vinni a MikulásGyárba. Több ismert ember is a kezdeményezés mellé állt, úgy mint Balázs Andrea, Bodrogi Gyula, Csonka András, Dukai Regina, Győrfi Pál, Harsányi Levente, Hódi Pamela, Kecskés Karina, Koroknyai Virág, Kovács Kati, Mádai Vivien, Németh Kristóf és Tóth Vera. A céljuk az, hogy minél több embert biztassanak adományozásra és egy kis jócselekedetre.

– Tavaly az első felajánlás egyenesen a NASA központjából érkezett hozzánk, Houstonból – büszkélkedett a MikulásGyár minapi sajtótájékoztatóján Zsolnai Endre alapító. A gyűjtőakciót idén a Nakama&Partners Kft.-vel közösen szervezik meg. A cég ügyvezetője, Rogán-Gaál Cecília elmondta, nem volt kérdés, hogy csatlakoznak az akcióhoz.

– A szervezési feladatok átvállalása mellett az egyik kiemelt célunk, hogy a vidéki önkormányzatok bevonásával bővítsük a gyűjtőpontok helyét. Szeretnénk elérni, hogy minél több gyermeket lássunk mosolyogni – mondta el a rendezvény sajtótájékoztatóján Rogán-Gaál Cecília.

A budapesti Millenáris Park mellett a Lurdy Házban is gyűjtik a felajánlásokat, a Magyar Posta Zrt. pedig úgy csatlakozott, hogy vállalja az adományok elszállítását a Vöröskereszt központjába. Emellett az ország több pontján is ingyen feladhatók postán a csomagok, csupán annyit kell ráírni, hogy MikulásGyár.

Borítókép: Mikulásgyár / Gazdag Éva

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!