Lakberendezés

2010.05.05. 07:13

Szobanövények fejtetőre állítva

A plafonról alácsüngő növény és kaspó nem újdonság: helytakarékos és dekoratív megoldás lehet. Mostantól viszont a lógatott virágot teljesen fejtetőre állíthatjuk.

Lakáskultúra Online

Az új-zélandi BOSKKE díjnyertes dizájnja első pillantásra nem több, mint egy függeszthető kaspó, a beleültetett növények azonban nem a cserép fölött, hanem alatta nőnek tovább, teljesen felborítva ezzel minden megszokást és nézőpontot.

Jake és Patrick Morris találmányának csak egyik része, hogy a kerámia cseréphez készítettek egy olyan fedelet, amely megakadályozza, hogy a felfordított cserépből akár a növény, akár a földje kipotyogjon. Ennél is érdekesebb azonban a nem sokat részletezett, forradalmi öntözőrendszer, illetve belső tartály. Ennek köszönhetően ritkábban, kevesebb vízzel kell locsolni a növényt, miközben a víz egyenesen a gyökerekhez jut, és nem is csöpög ki. Havonta 1-2 alkalommal elég feltölteni a SKY cserép alján (vagyis ha pozícióban nézzük, akkor a tetején) lévő tartályt, és utána csak annyi a dolgunk, hogy élvezzük a különleges látványt - otthon, az irodában, a konyhában vagy ahol csak tetszik.

Ismerve a növények azon leküzdhetetlen törekvését, hogy felfelé nőjenek, fiatal zöldek nevelésére természetesen nem alkalmas (hacsak nem akarunk nagyon furcsán görbülő virágokat), de az biztos, hogy a fűszernövényeket sokkal praktikusabb így tárolni és főzés közben learatni, mint egy hagyományos cserépben.

Lakáskultúra Online -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!