Lakberendezés

2010.02.18. 18:26

Matricázzunk!

Szinte hihetetlen, de egyetlen matrica az egész helyiség hangulatát képes megváltoztatni és feldobni.

BAMA

A legújabb dekorációs trend rövid idő alatt hódította meg a világot, egész iparág alakult ki falmatricák körül. Nem csoda, hiszen ennyi stílust, színt és formát más díszítőelemekkel nagyon nehéz ilyen egyszerűen létrehozni.

Egy csupasz falfelület rideg, akkor is, ha színes, viszont nem mindenki szeret képeket, szőnyegeket vagy tányérokat felszögelni pusztán a dekorálás kedvéért, kézügyesség híján pedig senki nem kezd egyedi mintákat applikálni a falakra. A falmatrica ezt a gondot is megoldja, ráadásul ápol és eltakar: egy bosszantó, eltávolíthatatlan foltot vagy repedést is elfedhetünk, vagy akár szándékosan ki is emelhetünk egy jól megválasztott matricával. Csak győzze az ember kiválogatni a sok ezer mintából, hogy mit is szeretne: vicceset, barokkosan díszeset, tükröset, geometrikusat, betűket, gyerekszobába valót, hamis árnyékot, vagy valami egész mást?

A falmatrica felhelyezése nem túl bonyolult: a biztonság kedvéért érdemes ragasztás előtt körberajzolni a mintát a leendő helyén, utána bármilyen tiszta, sima felületre, falra, üvegre, fémre, fára, csempére is felragasztható. A matricák csak egyszer használhatók, viszont tartósak, és az eltávolításuk sem ördöngösség.

A külföldi tervezők után most a hazai kreatív alkotóknak is lehetőségük van megmutatni, mit tudnak kihozni a falmatricából: a Hellodesign.hu pályázatot hirdet vektorgrafikus falmatricák tervezésére. 2010. március 31-ig várják a kötetlen témájú, de hazai vonatkozással bíró pályamunkákat, amelyek remélhetőleg hamarosan forgalomba is kerülnek majd.

- Ízelítő a falmatricákból a Lakáskultúra oldalán >>>

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!