Lakberendezés

2009.05.28. 10:15

Így él Jakupcsek Gabriella

Jakupcsek Gabi már kislánya, Emma Róza születése előtt tervezgette a babaszobát. Mindez egy időben zajlott le két, egyetemista korú fia önállósodási törekvéseivel, akik a szülői háztól egy-két háztömbnyivel távolabb telepedtek le önálló lakásban.

BAMA

Az egyik gazdátlanul maradt fiúszobát szemelték ki a szülők Emma Róza birodalmának. Gabi ízlésesen visszafogott, a babának és a mamának egyaránt kényelmes, kellemes, a funkcióját tökéletesen és hosszú távon betöltő, a gyerekkel együtt „növő” berendezésre gondolt, amelyet ifjú hölgyként is szerethet a tulajdonosa.

Hosszas kutatás után a gyerekszoba-berendezés egyik profi cégét, a francia Vibel magyarországi tervezőit kereste meg elképzelései megvalósításához. Mint Gabi elmondta, a cég munkatársai ideális partnerként, rendkívüli empátiával közelítettek a kérdéshez, és az eredmény magáért beszél. A korábbi fiúszobában álló beépített szekrény helyére, a szoba kuckós sarkába kisággyal egybeépített szoptató-olvasó-pihenősarkot tettek, amelynek intimitását növeli a kellemesen egyszerű kivitelű baldachin.

A sarokágy matraca a földre téve vendégágyként szolgál. A kiságy és a pihenő alatti fiókos, nagy tárolókban az ágynemű és a játékok is elférnek. Minthogy a pihenő-sarokágy alapja az oszlopokon magasan is rögzíthető, így azt később fölemelve az alatta lévő terület játszó-, tanulóhely lehet. A létrán megközelíthető, megemelt felület romantikus, búvó-, olvasókuckó szerepet játszhat. A kiságy pedig kanapévá alakítható...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!