Szigetköz legnagyobb fesztiválja

2017.08.05. 12:57

Nyolcadik alkalommal is megrendezik a Szent István Napokat

17-én nyílik meg a Szigetköz legnagyobb kulturális fesztiválja, Mosonmagyaróváron. A 20-ig tartó rendezvényen megfőzik a térség legnagyobb halászlevét, a nyitómomentum Szomjas György Neti Sanyi című portréfilmjének vetítése lesz.

A dokumentumfilm az utolsó kalotaszegi prímásról, Fodor Sámuelről szól. Ezt követően nyitják meg a Kalotaszegi cifra szoba című népművészeti kiállítást. Másnap Jankovics Marcell Kossuth- és Balázs Béla-díjas rajzfilmrendező, grafikusművész Gesta Hungarorum című kiállítása nyílik meg, szeptember 13-ig lehet megtekinteni.

Augusztus 19-én és 20-án a Szent István király út szabadtéri fesztiválhelyszínné alakul, ahol két színpadot is felállítanak. Mindkét nap reggeltől estig játszóház várja a legkisebbeket óriás fajátékokkal. Szombaton fellép a Makám együttes, később a Hórihorgas Mulattatók érkeznek, akik gólyalábas lovagi viadalt mutatnak be, a moziban pedig a Lúdas Matyit lehet megtekinteni.

A könnyűzenei koncertek sorát Bereczki Zoltán nyitja, majd a Moson Big Band és Horváth Meggie is fellép. Később a Madách Színház a Meseautó című produkciót adja elő, az estét pedig Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar koncertje zárja, a fesztiválon fellép még ByeAlex, a Slepp, a Wellhello és a Kelemen Kabátban is ad koncertet.

Augusztus 20-án délelőtt ünnepi szentmisét és kenyérszentelést tartanak a mosoni Nepomuki Szent János Plébániatemplomban. A legérdekesebb műsorszámok a kora délután kezdődő Bóbita Bábszínház óriásbábos játéka és lovagi tornája a legkisebbek számára, valamint az esti koncertsorozat előtt megnyíló Vecsei László Ezékiel Szerelmes városok című kiállítása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!