debütálás

2018.02.28. 12:35

Milánóban is vetítik Till Attila filmjét

A rendező Tiszta szívvel című alkotása végre bemutatkozik az olasz közönségnek is.

Budapest, 2016. december 13. Az év filmrendezõje díjjal kitüntetett Till Attila mûsorvezetõ, filmrendezõ beszél az Arany Medál díjak átadási ünnepségén a budapesti Bethlen Téri Színházban 2016. december 13-án. Az idei a nyolcadik év, amikor a közönség döntött arról, hogy kik kapják az elismeréseket. MTI Fotó: Kovács Attila

Magyarország a kiemelt vendége a Milánóban kedd este kezdődött Európai Kortárs Filmszemlének, amelyen a Till Attila rendezte Tiszta szívvel című film mutatkozik be az olasz közönségnek.

Tíz európai ország utóbbi két évben készült alkotásai láthatók a szombatig tartó Európai Kortárs Filmszemlén, amelyen Magyarország mellett Ausztria, a Cseh Köztársaság, Franciaország, Lengyelország, Németország, Románia, Spanyolország, Svájc és a belgiumi Vallónia filmjeit vetítik.

Till Attila filmjének vetítése a szemle kiemelt záróeseménye, és egyben a 2016-os magyar alkotás itáliai bemutatója is lesz. A vetítés a rendező videóüzenetével indul.

A milánói Spazio Oberdan kulturális központban zajló filmszemlét művészeti igazgatóként Paolo Mereghetti neves olasz filmkritikus és újságíró vezeti.

Az Európai Kortárs Filmszemle többek között az Európai Unió tagállamainak kulturális intézeteiből és diplomáciai képviseleteiből álló EUNIC-hálózat, a milánói önkormányzat, valamint Magyarország milánói főkonzulátusa támogatásával zajlik.

Borítókép: MTI Fotó: Kovács Attila

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!