Budapesti Nyári Fesztivál

2018.01.14. 09:50

A Cirkuszhercegnőt is bemutatják

Operettbemutatóval is készül a Budapesti Nyári Fesztivál jubileumi évadára: július 20-án és 21-én Kálmán Imre A Cirkuszhercegnő című művét tekintheti meg a közönség a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon.

A Szabad Tér Színház és a Miskolci Nemzeti Színház közös bemutatóját Dobó Enikő és Miller Zoltán főszereplésével, Szabó Máté, a miskolci teátrum művészeti vezetője rendezésében láthatja a közönség – közölte a Szabad Tér Színház.

„Írtam már olyan operetteket, amelyek színházban, színház előtt, színház mögött játszódtak, most olyat szeretnék írni, amelyik egy cirkuszban játszódik”

- idézi a közlemény Kálmán Imrét, aki e szavakkal vezette fel alkotótársainak új darabjának ötletét 1925-ben. A művet hatalmas sikerrel mutatták be először Bécsben, majd Budapesten, Párizsban, Londonban, Szentpétervárott, egy éven belül pedig a New York-i Broadway-en.

A Cirkuszhercegnő áriái és elsöprő fináléja mellett a cirkuszi világgal ízesített egyedi világa miatt is a közönség egyik kedvence, a történetet légtornászok, bohócok, állatidomárok, valamint gyönyörű nők, titokzatos arisztokraták és sebzett szívű katonatisztek népesítik be – olvasható az ismertetőben.

Borítófotó: Dobó Enikő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!