Galériával

2022.09.13. 18:35

Egyházzenei napot tartottak Kecskeméten

Egyházzenei szakmai napot tartottak a Kecskeméti Református Templomban. A rendezvényen a Bács-Kiskunsági Református Egyházmegye kántorai, valamint az egyházzene, a gyülekezeti éneklés elkötelezett és lelkes művelői vettek részt.

Varga Katica

A szakmai napot a Kecskeméti Református Templomban tartották.

Fotó: Varga Katica

A Bács-Kiskunsági Református Egyházmegye, a Kecskeméti Református Egyházközség, valamint a Károli Gáspár Református Egyetem Pedagógiai Karának Hittanoktató és Kántorképző Intézete szombaton tartotta meg közös rendezvényét, melyre a térség kántorait hívták meg. Idén ez már a második ilyen szakmai egyeztetés, ugyanis tavasszal Érsekcsanádon tartottak tanácskozást az egyházzenészek. 

Mint elhangzott, idén jelent meg a Magyarországi Református Egyház új énekeskönyve. A kiadványban a korábbi változat ötvenöt, legritkábban használt énekének kivételével fellelhető az előző énekeskönyv teljes énekanyaga. Emellett kétszáztíz új éneket is tartalmaz. Ezek megismerése és éneklése új lendületet adhat az egyházmegye 38 gyülekezetének is. 

Az egyházzenei élet fellendítése céljából szükség van ezekre az alkalmakra, a szakmai egyeztetésekre – mondta dr. Méhes Balázs orgonaművész, főiskolai tanár, aki az új korálkönyv szerkesztésének szempontjairól tartott előadást a jelenlévőknek

Az eseményt Varga Nándor, a Kecskeméti Református Egyházközség elnöklelkésze nyitotta meg áhítatával, mely után a kecskeméti Végh Mihály Énekkar az új énekeskönyv dallamaira készült feldolgozásait hallhatta a közönség. A nap folyamán a jelenlévők többek között dr. Pap Ferenc egyetemi tanár, dr. Dávid István címzetes egyetemi tanár, valamint Tamás Margit mesteroktató előadásain vehettek részt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!