Kultúra

2016.12.28. 11:08

Népszerű zenekarokat hoznának Kecskemétre

Kedden a Wellhello koncertezett Kecskeméten, jövőre pedig a tervek szerint több, a fiatalok között népszerű banda érkezhet a hírös városba. Ígérik a Quimbyt, a Punnany Massifot és a Halott Pénzt is.

H. I.

Quimby, Punnany Massif, Halott Pénz – úgy néz ki, 2017-ben ezek a zenekarok is felléphetnek  Kecskeméten. Minderről egy némileg formabontó sajtótájékoztatón esett szó kedd este a GAMF aulájának előterében, közvetlenül a Wellhello-koncert előtt.

Nemcsik Mátyás, a Kecskeméti Ifjúsági Tanács alelnöke jelentős eseménynek nevezte a Wellhello buliját, és arról beszélt, hogy a jövőben több hasonló rendezvény várható a városban.

– Szeretnénk azokat a programokat meghonosítani, amely a fiatalok kulturált szórakozását hivatottak szolgálni – fogalmazott. Azt is hozzátette, reméli, hogy a jövőben olyan szórakozási lehetőségek lesznek a fiatalabb és középkorú korosztályoknak, amilyenek eddig hiányoztak a megyeszékhelyen.

Mint kiderült, a korábbinál pezsgőbb ifjúsági életet az Új Nemzedék Kecskeméti Közösségi Tér és a Gilberbros Kulturális és Rendezvényszervező Kft. együttműködésétől remélik. Előbbi ifjúságszakmai koordinátora, Varga Ildikó kijelentette: fontos számukra, hogy minél több olyan rendezvény legyen Kecskeméten, ahol a fiatalok jól érzik magukat, és most találtak olyan rendezvényszervező céget, aki ebben „ténylegesen partner”. Varga Ildikó azt is elmondta, a nyári tanévzáró fesztivált (ezt tavaly rendezték meg először) idén 3 millió forinttal támogatják, ezt az összeget a zenekarok fellépési díjára fordíthatják a szervezők, arról pedig megkérdeznék a helyi fiatalokat, mely együttest látnák szívesen Kecskeméten.

A budapesti székehlyű Gilberbros Kft.-t alig két hónapja jegyezték be 3 millió forintos jegyzett tőkével, honlapjukat nem találtuk az interneten (és a legnagyobb közösségi portálon sincs oldaluk). Ettől függetlenül nagy tervekről számolt be Pintér Gábor, a cég ügyvezető igazgatója: szavai szerint 2017-ben húsz, a keddi Wellhello koncerthez hasonló szintű nagyrendezvényt hoznának Kecskemétre, „Magyarország vezető zenekarait és dj-it, akikért a fiatalok rajonganak”. Kérdésünkre példaként a Punnany Massifot, a Halott Pénzt, a Quimbyt és Metzker Viktóriát említette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!