Kultúra

2016.12.07. 21:42

Meséket ír és mesés képeket fest a kör fiatal alkotója

A gyermekkor önfeledt pillanatait élheti újra a látogató Búcsú Alinda kiállítását végigjárva. A kiskunfélegyházi Holló László Képzőművész Kör fiatal alkotója első alkalommal mutatkozott be a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban. A Láthatatlan fény című tárlatát egykori tanára, Szabó Ildikó Holló László-díjas képzőművész nyitotta meg.

Vajda Piroska

Búcsú Alinda kisgyermek kora óta kötődik a rajzoláshoz, ami a középiskolai rajzszakkör keretében kapott fontos szakmai támogatást. A Móra Ferenc Gimnázium rajzszakköre volt élete egyik meghatározó helyszíne és élménye. Alinda később tagja lett a félegyházi Holló László Képzőművész Körnek, amely még inkább kinyitotta előtte az ajtókat, melyek a művészet színes ösvényeire vezették.

– Ez az út olykor rendkívül rögös, de ha valakinek van elég kitartása és szeretete végigjárni ezt a csapást, hihetetlen élményekben lesz része. Nagyon fontosnak tartom, hogy minden ember megtalálja azt az elfoglaltságot, amiben ki tud kapcsolódni, ami megnyugtatja, ugyanakkor plusz energiát is ad számára, legyen az gyöngyfűzés, zeneszerzés, vagy kertészkedés. Számomra a művészet adta meg ezt a biztonságot – vallja a fiatal művész. 

Alinda útja a középiskolából a budapesti Dekoratőr Iskolába vezetett, közben pedig elkezdte a szegedi Juhász Gyula Pedagógusképző Kar rajztanári szakát. Jelenleg rajztanárként, dekorosként és alkotóművészként tevékenykedik. Próbálkozik meseírással is, melyeket saját rajzaival illusztrál. Kiállítása január 13-ig várja a látogatókat a Hattyúházban.

 

Vajda Piroska -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!