Kultúra

2016.12.02. 17:26

Harmincéves a FLORA kiállítás

Virágkavalkád várja mindazokat, akik ellátogatnak szombaton és vasárnap Kecelre.

Barta Zsolt

További programok:

A rendezvénysorozat szombaton és vasárnap is folytatódik. Szombaton több alkalommal rendeznek kötészeti bemutatót, 14 órakor megnyílik a XIV. Keceli Országos Fazekas Kiállítás. Vasárnap 14.45-kor vágják meg a 30. évforduló tiszteletére elkészült tortát és az édességet a vendégek is megkóstolhatják.

Pénteken nyílt meg a FLORA Virágfesztivál, amelyen negyven kertész és szakiskola állította ki színes kompozícióit. A fesztivál főtémája idén a születésnap. A látogatók ezt érezhetik is, mert egy hatalmas születésnapi buliba csöppenek, amikor belépnek a Városi Sportcsarnokba, ahol a kertészek és a virágkötők szinte a tavaszt idézték meg a virágkompozíciókkal.

[caption id="" align="aligncenter" width="650"] Fotók: Zsámbóki Dóra
[/caption]

A pénteki megnyitón Haszilló Ferenc polgármester méltatta az elmúlt három évtizedet. Megemlítette Téglás Andrást, a T. G. Virágdekor középiskola igazgatóját, aki a rendezvény alapítója volt. Dicsérte a kiállító szakemberek munkáját, felhívta a látogatók figyelmét a gazdag programsorozatra, ahol kicsik és nagyok egyformán találnak érdekességeket. A rendezvény egyben hatalmas karácsonyi vásár is, ahol a virágok mellett egyéb ajándékokat is vásárolhatnak a látogatók. A Keceli Ízek Utcájában a helyi gazdák termékeit kóstolhatják és vehetik meg az érdeklődők.

A kiállítás megnyitóján Bányai Gábor országgyűlési képviselő is üdvözölte a térség legszínesebb rendezvényét. Majd arra hívta fel a résztvevők figyelmét, hogy vásároljanak minél több virágot, mert ezzel nem csak dicsérik a kertészek munkáját, de abban is támogatják őket, hogy jövőre is eljöjjenek Kecelre.

Délelőtt Imre Károly a Bács-Kiskun Megyei Közművelődési Intézet nyugalmazott igazgatója nyitotta meg Győrfi Sándor, az egyik legismertebb kortárs szobrász kiállítását.

 

Barta Zsolt További programok: A rendezvénysorozat szombaton és vasárnap is folytatódik. Szombaton több alkalommal rendeznek kötészeti bemutatót, 14 órakor megnyílik a XIV. Keceli Országos Fazekas Kiállítás. Vasárnap 14.45-kor vágják meg a 30. évforduló tiszteletére elkészült tortát és az édességet a vendégek is megkóstolhatják. Fotók: Zsámbóki Dóra -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!