Kultúra

2016.11.17. 10:56

Red Dot díjas az Örömvonalak

Borzák Márton tervezőgrafikus munkája Red Dot díjat nyert a 2016-os Red Dot Awardon Communication Design kategóriában, a világ egyik legnagyobb és legismertebb design versenyén.

baon.hu

Piros Pont

A Red Dot Design Award a világ egyik legnagyobb design megmértettetése. A Red Dot (Piros Pont) a minőség zálogaként lett nemzetközileg elismert és Product Design, Design Concept és Communication Design kategóriákban adományozzák.

A 26 főből álló nemzetközi zsűri 46 országból érkezett számos nevezés közül választotta ki a díjazottakat. A Koppenhágában élő, kecskeméti születésű művész egymás után harmadik alkalommal érdemelte ki az elismerést.

Az Örömvonalak című 2,8 kg-os album nem csak külalakjában, hanem tartalmában is formabontó és extravagáns a Kecskeméten élő Farkas Gábor Ybl-díjas építész életművét mutatja be. Az organikus építészet sokoldalú mesterének meglepően őszinte hangvételű önéletrajzi írásait jól kiegészítik a szakmai jellegű tanulmányai, a legfontosabb munkáihoz, épületeihez fűzött gondolatai, a vele készült interjúk, valamint a pályatársak emlékidézései. Mindezeket gazdag képanyag és különleges módon megjelenő dokumentumok illusztrálják. Akár oktatási segédanyagnak is kiváló az Alföld és a vidék iránt elkötelezett építész életművét bemutató könyv, melynek szakmai konzulense Koczor György Ybl-díjas építész, szerkesztője Borzák Tibor.

A könyvet készítő Borzák Márton tervezőgrafikus a Magyar Képzőművészeti Egyetemen tanult, majd mesterdiplomáját a Royal Danish Academy of Fine Arts, School of Designban szerezte meg. Szakmai tapasztalatát Budapesten, New Yorkban és Koppenhágában szerezte, ahol több nemzetközi és hazai ügyféllel dolgozott együtt. Főleg arculatok és nyomtatott anyagok, könyvek tervezésével foglalkozik. Egymás után háromszor érdemelte ki az elismerést: két Red Dot (2014, 2016) és egy Red Dot: Best of the Best (2015) díj tulajdonosa.

 

Címkék#Kecskemét

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!