Kultúra

2016.09.18. 14:41

Művészet, bor és zene találkozott a Civil Klubban

Mád község szőlővesszői ihlették a tokaji származású, Kecskeméten alkotó Regős Ágnes legújabb, Bomboly és más dolgok című kiállításának műveit: a képzőművész modern technikákkal ábrázolja a borvidék egyedülálló világát.

Koós Kata

Képzőművészet, bor és zene harmonikus találkozásának lehettek tanúi Regős Ágnes, kecskeméti képzőművész pénteki kiállításmegnyitójának résztvevői a kecskeméti Civil Klubban. Tokaj szőlővesszőinek nektárját ízlelgetve merülhettek el a látogatók a Mád község dűlői ihlette alkotásokban. Az aláfestő muzsikát lágy és lendületes citeradallamok váltakozása adta.

– Édesapám azt mondta, a tokaji bor vágyat gerjeszt és étvágyat. Most úgy látszik, műalkotásokat is – fogalmazott a tárlatot megnyitó beszédében Lenkey Géza, a mádi Lenkey Pincészet borásza. Kifejtette: számára a Bomboly-dűlő, melynek nedűje Regős Ágnest alkotásra késztette, a nyugalmat, szabadságot és fenséget jelenti. Az ihletet adó bort a tárlat megnyitójának résztvevői is megízlelhették.
Regős Ágnes Kecskeméten él és alkot, ám szülőföldje Tokaj: Bomboly és más dolgok című tárlatának alkotásaiban modern művészeti technikákkal ragadta meg a tokaji borvidék egyedülálló hangulatát.

A kiállítás október 16-ig megtekinthető a Civil Klubban.

 

Koós Kata Fotók: Koós Kata -->

Címkék#Kecskemét

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!