Kultúra

2016.05.11. 08:10

Dalos barátságok

A Faddi Istvánné vezette Kiskunhalasi Városi Vegyes Kar 1993 karácsonya óta színesíti a város zenei életét. Az elmúlt 22 évben sok barátot szereztek a zene segítségével határainkon innen és túl. Legutóbb a vajdasági testvértelepülésen, Magyarkanizsán szerepeltek.

Tapodi Kálmán

– A határainkon túli, magyar dalos barátokat Halas testvérvárosi kapcsolatainak köszönhetjük – mondta el Faddi Istvánné, akitől megtudtuk, hogy 2003 óta a sepsiszentgyörgyi Kriza János Unitárius Vegyes Dalárdájával is tartalmas, szép kapcsolatot ápolnak. Ősz elején az erdélyi városba várják a halasi énekkart közös hangversenyre, kirándulásra.                                                                                                                   
– Még régebbi a magyarkanizsai, Cantilena Kamarakórussal 2002 óta tartó barátságunk. A vajdasági énekkar április végén hangversennyel ünnepelte fennállásának tizenötödik évfordulóját. Az eseményre meghívták a közel húsz éve működő, Iványi Tamás karnagy vezette Magyar Országgyűlés Szená-Torok kórusát is – számolt be a vendégszereplésről a halasi kórusvezető.

A magyarkanizsai városháza dísztermében Bimbó Mihály polgármester köszöntötte a jubiláló énekkart és a két meghívott vendégkórust. A fellépők színes, szép műsora méltó volt az ünnephez, melyet a közönség többször is vastapssal jutalmazott. A hangverseny három közös kórusmű éneklésével zárult, a három karnagy vezetésével.  

A halasi kórus szép összeállítással köszöntötte az ünnepeltet. – Már előre megbeszéltük, hogy ünnep lévén, egy vidám összeállítással lépjünk fel. Mindig is meg szoktam nézni, hol, miért, mikor van a hangverseny, hogy ahhoz illő repertoárt vigyük magunkkal. Magyarkanizsán a vendégséggel kapcsolatban énekeltünk, de a tavaszt is köszöntöttük. Külön büszkeséggel tölt el, hogy a Cantilena tizenöt évéből, tizennégyet már a mi szoros barátságunk is fémjelez. Ősszel, a Cantilena mellett a sepsiszentgyörgyi barátainkat is várjuk Halasra, ahol az önálló műsorok után közösen is énekelünk majd, ahogy szoktuk – nyilatkozta Faddi Istvánné, karnagya.

Négy város kórusa találkozik Kecskeméten

Nyolcadik éve, hogy önálló szervezésben, Izsák, Kecskemét és Lajosmizse hasonló célokat kitűző városi énekkaraival közösen, minden évben regionális kórustalálkozón énekel a Kiskunhalasi Városi Vegyeskar. Az idei találkozójuk június 25-én, Kecskeméten lesz.

Címkék#Kiskunhalas

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!