Kultúra

2016.02.02. 20:34

Zomborral két évfordulót ünnepel a város

Zombor lesz az idei halászléfőzés díszvendége. Ez szerepel a városvezetés tervei közt, derült ki a legutóbbi testületi ülésen.

Kubatovics Tamás

Ezen egyebek mellett a városi külügyi tervéről és a kapcsolatok 2015-ös eseményeiről tanácskoztak a képviselők. Mint elhangzott: Zombor és Baja 50 éve lett testvérváros, ezt is ünnephetik a júliusi halászléfőzésen. A város ünnepe is jeles évfordulóhoz ér, hiszen 20 éve, 1996-ban gyűltek össze először a főzők és az az élmény alapozta meg a város ünnepét.

Egyébként a nemzetközi kapcsolatok menetrendje szerint idén júniusban a franciaországi Argentanba, ősszel pedig a német Waiblingenbe várják a bajai nagydelegációt, azaz 40-45 fős küldöttséget. Júliusban pedig a negyed százados Ad Libitum kórus turnézhat francia meghívásra, hiszen a testvérváros mellett a környékbeli Trun és Domfort is meghallgathatja az énekkart, valamint Lille kórusa és a helyi Ad Libitum nevű kórus fogadja a bajai csoportot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!