Kultúra

2016.02.15. 21:00

A jó házasság titka a gyerekek szemével

A jó házasságot nem kapja ingyen két ember. A jó házasságot fokozatosan kell felépíteni. Olvasható azon a gyermekrajzon, amely a Jó házasság titka a gyerekek szemével című rajzpályázatra készült és a félegyházi gyermekkönyvtárban állították ki több másik alkotással együtt.

Vajda Piroska

A Bács-Kiskun Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház a Házasság Hete programsorozathoz kapcsolódva a Petőfi Sándor Városi Könyvtárral közösen hirdette meg az Érzelem! Érték! Szerelem! avagy a Jó házasság titka gyerekeink szemével című rajzpályázatot Kiskunfélegyházán az általános iskolások számára. A versenyre 79 alkotás érkezett – tájékoztatta lapunkat Osztró-Szász Angéla az Önkéntes Háza vezetője. – A gyermekek rajzait nézve és értékelve az mindenképpen megállapítható, hogy lelkesen keresik a jó házasság titkát, és a család kétségtelenül fontos érték számukra. A házasságkötés, az otthonteremtés, a gyermekvállalás, és az egymás mellett megöregedés nagyon sok munkán megjelenő motívum. Örülünk, hogy ilyen sok gyermek gondolkodott el a megjelölt témán, és örökítette meg ceruzával vagy ecsettel gondolatait – nyilatkozta lapunknak Osztró-Szász Angéla a szombati eredményhirdetést követően.

A versenyen a következő eredmények születtek: alsó tagozatosok között 1. helyezett lett Bodor Henriett, 2. Keserű Fruzsina, 3. Kocsis Virág. Mindhárman a Darvas Iskolába járnak. A felső tagozatosok közül 1. helyezett lett Csenki Rebeka a József-iskolából, 2. helyezett Gondi Dorottya a Darvas-iskolából, 3. helyezett Bajáki Katalin a József-iskolából. Különdíjat kapott Váradi Ákos (József-iskola), Juhász Bernadett (Constantium), és Szabó Hajnalka (Platán-iskola), és Gombás Bende (József-iskola). A helyezéseket elért és különdíjakat kapott gyerekek jutalma könyvvásárlási utalvány volt. Ezenkívül a zsűri tizenhat munkát értékelt dicséretesre. Díjuk egy-egy oklevél lett. Ugyanakkor valamennyi résztvevő emléklapot kapott.

 [caption id="" align="aligncenter" width="650"] Fotók: Vajda Piroska
[/caption]

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!