Kultúra

2016.01.06. 18:09

Közkívánatra vasárnap újra fellép a Szilveszter Társulat

Vasárnap 15 órakor ismétli meg a kiskőrösi Szilveszter Társulat Csiky Gergely: A jó Fülöp című színművét, melyet az óév utolsó napján láthatott a közönség a település művelődési házában.

Barta Zsolt

Supka Éva rendező, aki maga is játszik a darabban, azt mondta, hogy december 30-én 800 néző tapsolt a társulatnak. Nagyon sokan azonban nem tudtak bejutni, mert elfogytak az ingyenes jegyek. Ezért nem is várnak a színdarab bemutatásával sokáig, vasárnap délután újabb előadást tartanak. A hírek szerint a belépőket már elvitték az érdeklődők.

A kiskőrösi amatőr társulat a Petőfi Szilveszter egyik programjaként mutat be minden évben egy-egy olyan darabot, mely megidézi a XIX. század hangulatát, emlékezve Petőfi Sándor és barátai világára. A jó Fülöp színdarabot is ennek a jegyében mutatták be.

A korábbi években is sikeresen lépett fel a társulat. Fazekas Mihály Lúdas Matyi darabját hétszer játszották a közönség előtt. Szigligeti Ede Pünkösdi királynőjét is meg kellett ismételniük, akár csak a Liliomfit. A lelkes csapatot az idén is támogatta a Kecskeméti Katona József Színház, és több kiskőrösi magánszemély is.

 

Címkék#kiskőrös

Ezek is érdekelhetik