Kultúra

2015.11.03. 15:05

Tökös habcsók is készült a Tök jó napon

Boszorkányok igenis vannak. Nem csak idősebbek, de fiatalok is. Ezt bizonyította a kécskei könyvtár Tök jó rendezvénye, ahol két boszorkánnyal is találkozhattak a jelenlévők. Az egyik kezdő, a másik már gyakorló boszi volt.

Szentirmay Tamás

A Tök jó eseményen töklámpás és tökételek készítése szerepelt a programban. Ennek megfelelően gyerekek és felnőttek, hozott anyagból, tökből próbáltak a legjobb, vagy a legszebb formát kialakítani. A zsűri Vincze Orsolya faragott tökét találta a legjobbnak. Második helyen Orbán Attila, a harmadikon pedig Markó Nóra végzett. A tökből készült ételek ezúttal is változatosak voltak, sőt italokat is lehetett kóstolni. Többek között volt kalács, rétes, muffin, lecsó, fasírt, de még tökös habcsók is.

Az ételek helyezését úgy döntötték el, hogy kóstolás után minden jelenlévő szavazhatott a számára legfinomabb ételre. Aki a legtöbb szavazatot kapta az nyert. Ennek alapján Józsa Lajosné keltkalácsát tartották a legízletesebbnek. Második helyen végzett Dékány Imréné fasírtja, aki rétest is készített. A harmadik helyet Varga Erika szerezte meg tökös lecsójával.
A jelmezverseny eredményeként megosztott első hely született Markó Nóra és Gortva Luca között. A harmadik helyen pedig Bene Erzsébet végzett. A helyezettek külön ajándékot kaptak, de minden versenyző, Kristóf Márta által készített mézesbábot is átvehetett.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!