Kultúra

2015.11.26. 12:42

Ma kiderül, Európa Ifjúsági Fővárosa lesz-e Kecskemét

Ma este 19.45-kor hirdetik ki Madridban, hogy mely város lesz Európa Ifjúsági Fővárosa 2018-ban. Kecskemét vetélytársai: Cascais, Manchester, Perugia, Újvidék. Este 7-től eredményváró parti a Kecskeméti Ifjúsági Otthonban!

H. I.

Madridban, a Spanyol Nemzeti Ifjúsági Tanács épületében tartják majd az ünnepélyes eredményhirdetést, a pályázatot kiíró Európai Ifjúsági Tanács gyűlése keretében. Kecskemétről egy hétfős delegáció lesz jelen: Farkas Gábor, az egész kecskeméti pályázati folyamatot elindító, civilekből, intézményvezetőkből, helyi fiatalokból álló KIFLI (Kecskemét Ifjúsági Főváros Liga) alapító tagja, dr. Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester, Nemcsik Mátyás önkormányzati képviselő, Szilágyi Áron, a Leskowsky Hangszergyűjtemény vezetője, Gera Anna egyetemi hallgató, a pályázat egyik arca, Bruncsák Anikó, az Európa Jövője Egyesület munkatársa és Libor Zoltán, a pályázat önkormányzati koordinátora, kapcsolattartója.

Este 6 és 7 között az 5 döntős város (Kecskemét mellett Cascais, Manchester, Perugia, Újvidék) küldöttségei találkoznak és ismerkednek a helyszínen. 19 órától a városok kapnak 5-5 percet, hogy a színpadon, közönség előtt bemutatkozzanak, és elmondják legfontosabb céljaikat, értékeiket, üzenetüket, interjú formájában. Végül 19.45-kor kihirdetik a győztes várost. És pár másodperc múlva már Kecskeméten, az Ifjúsági Otthonban is mindenki tudni fogja a végeredményt. Az izgalmas pillanat előtt, már este 7 órától is érdemes lesz ellátogatni a KIO-ba, ahol eredményváró partin lehet majd szurkolni, hogy Kecskemét neve hangozzon el Madridban.

„Gyere csütörtök este nyakkendőben és kalapban! Az alkalomra dresszkód szerint készülj már reggel: húzz kalapot, vagy tegyél nyakkendőt, akár... házilag készített mókás csokornyakkendőt, amikor iskolába vagy munkába indulsz! Miért pont kalap és nyakkendő? Azért, hogy kellő eleganciával együtt emeljük kalapunkat Kecskemét előtt, sőt egyszerre dobjuk a magasba kalapjainkat, hiszen ő az első magyar város, amely Európai Ifjúsági Főváros jelölt” - írta a facebook-on a szervező OPEN 2018 csoport.

Biztató, hogy a szakemberek rendkívül ígéretesnek tartották Kecskemét második fordulóra benyújtott pályázatát. Többek között kiemelték: a programot fiatalok, fiatalok segítségével dolgozták ki – 35 szervezet és 250 résztvevő bevonásával.

Címkék#Kecskemét
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!