Kultúra

2015.09.21. 17:39

Előadás elemző kurzus indul

A Katona József Színház immár ötödik alkalommal november elején előadás elemző kurzust indít Kecskeméten, vonzáskörzetében és a megyében dolgozó felső tagozatos és gimnáziumi tanárok részére.

Sebestyén Hajnalka

A kurzuson való részvétel ingyenes, sajnos az útiköltség térítésére azonban nincs lehetőségük. A programsorozat szándéka, hogy a Katona József Színház előadásainak esetleges iskolai előkészítését és feldolgozását segítse, a kötelező színházba járást élménnyé változtassa a diákok fejében.
A program hat közös színházlátogatást tartalmaz, amelyeket egy utógondozó, elemző beszélgetés követ. A kurzusban résztvevők minden alkalommal a bemutató előtti főpróbát tekintik meg, így tudják biztosítani, hogy a diákokat időben fel tudják készíteni az előadásra. A tanárok három helyszínen (nagyszínház, Kamaraszínház, Ruszt stúdiószínház) láthatják többek között Tóték című tragikomédiát, Macska a forró bádogtetőn című színjátékot, Isten pénze című musicalt, Hamlet című színművet, Óz zenés mesét, valamint a Dorottya című farsangi játékot.

A kurzusra maximum 50 főt tudnak fogadni, egy iskolából többen is jelentkezhetnek. Jelentkezni írásban október 1-jéig lehetséges. Bővebb információ kérhető [email protected] e-mail címen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!