Kultúra

2015.08.07. 13:57

Tűzzománcosok az Alkotóházban

A Tűzzománcművészek Magyar Társasága ezen a héten taratja a Kecskeméti Alkotóházban a XV. Nemzetközi Zománcművészeti Workshopját.

Sebestyén Hajnalka

Ennek keretében a művészek számára minden feltétel biztosított a nyugodt alkotó munkához, beleértve a festőzománc alapanyagokat és a különféle méretű lealapozott acéllemezeket, illetve vörösrézlemezt. A TMT tagjain (Balanyi Károly, Bábás Erika, Bessenyei Valéria, H. Barakonyi Klára, Hernádi Paula, Hévizi Éva, Hollósy Katalin, Morelli Edit, Rácz Gábor, Turi Endre) kívül több külföldi alkotó is részt vesz a rendezvényen, például az indiai Meghan Salgaonkar vagy a nagybányai Laura Ghínea.

A műfaj utánpótlásának biztosítása érdekében fiatal, pályakezdő művészeket, Balogh Lászlót és Papageorgiu Andreát is köszönthették. Esténként ifj. Gyergyádesz László tart művészettörténeti előadásokat. Az elmúlt évekhez hasonlóan a most készült művekből a részvevő alkotók többsége egyet a Kecskeméti Katona József Múzeum képzőművészeti gyűjteményének ajándékoz.

Ehhez kapcsolódóan augusztus 20-ig meghosszabbították Tudomány és Technika Házában látható Tűzzománcművészek Magyar Társasága országos csoportos kiállítását, mely a mai magyar zománcművészet szinte teljes élvonalát tárja a nagyközönség elé.

 

Címkék#Kecskemét

Ezek is érdekelhetik