Kultúra

2015.06.29. 20:04

Kecskemét díszpolgárává választották Mikulás Ferencet

Díszpolgári címet adományoz a közgyűlés Mikulás Ferenc, a Kecskemétfilm Kft. ügyvezetője részére – döntött múlt heti ülésén a kecskeméti képviselő-testület.

Hraskó István

A grémium díjakról is szavazott. A Kada Elek-díjat idén Györgyi Károly építőmérnök, az ÉPINBER Kft. ügyvezetője kapja. Katona József-díjban részesül Ötvös Nagy Ferenc ötvös-iparművész, etnográfus, muzeológus, Kodály Zoltán-díjban pedig az Ars Nova Énekegyüttes. A Bozsó János-díjat dr. Ittzés Tamás hegedűtanár, a Bohém Ragtime Jazz Band alapítója, vezetője, a Kecskeméti Jazz Alapítvány és a Swing Jazz Kultúráért Alapítvány elnöke veheti majd át. A Kecskemét Szociális Ügyéért díjat az Értelmileg Sérültek Nappali Ellátása Munkacsoportjának és Trungel Ilona volt önkormányzati képviselőnek, a Városi Szociális Közalapítvány titkárának ítélte oda a testület.

A Kecskemét Város Környezetvédelméért Díjat a Mentsvár az Állatokért és Környezetünkért Kiemelkedően Közhasznú Alapítványnak szavazták meg. Mészöly Gyula-díjban prof. dr. Cserni Imre professzor emeritus, Kecskemét Gazdasági Fejlődéséért Díjban Molitórisz Károly, az Univer Product Zrt. vezérigazgatója, az Év Kecskeméti Mestere Díjban pedig dr. Ispánovity Illésné babamúzeum alapító és működtető részesül.

[caption id="" align="aligncenter" width="430"] Mikulás Ferenc
[/caption]

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!