Kultúra

2015.03.27. 19:37

Kecskeméten megemlékeznek a gyógyszerész kutatóról

Lóránd Sándor születésének 100. évfordulója alkalmából Kecskeméten, a Cifrapalotában hétfőn (03.30.) 10 órától gyógyszerésztörténeti konferenciát és fotókiállítást rendeznek.

Sebestyén Hajnalka

Lóránd Sándor 1952 óta leltározó patikusként dolgozott Bács-Kiskun megyében. Megismerte a gyógyszerészi munka régi eszközeit, gyógyszerésztörténeti kutatóvá vált, nevéhez fűződik a patikamúzeum gyűjteménye. A konferencián több előadás lesz hallható. Dr. Kapronczay Károly Az orvos- gyógyszerészettörténeti muzeológia a XX. században, Mészáros Ágnes Lóránd Nándor tudományos munkássága, Loránd Klára „Családi szemüveg”, Magos Gergely Egy gyógyszerész dinasztia: a Katona család, Dr. Dobson Szabolcs Új korszak küszöbén a gyógyszerésztörténet és gyógyszerészi muzeológia, Varga Benedek Orvostörténeti muzeológia a XXI. században, Hajagos Csaba Sebesültek és hadirokkantak gyámolítása az első világháború kecskeméti hátországában, míg Krizsány Anna A Székesfehérvári Fekete Sas Patikamúzeum múzeumpedagógiai programjai címmel tart előadást. 15 órakor közösen megtekintik a az Orvos- és Gyógyszerészettörténeti Gyűjtemény állandó kiállítását, majd ezt követően 16 órakor  a Köztemetőben megkoszorúzzák Lóránd Nándor sírját.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!