Kultúra

2015.01.13. 17:07

A magyar kultúra hete a városi könyvtárban

Buda Ferenc Kossuth-díjas költő és Buda Ádám énekmondó verses gyermekműsorával kezdődik január 19-én a könyvtárban az I. Kalocsai Magyar Kultúra Hete.

Tapodi Kálmán

A megnyitón 16.30-kor köszöntőt mond Angeli Gabriella önkormányzati képviselő és Bálint József polgármester, majd Ramháb Mária, a megyei könyvtár igazgatója mond beszédet. Január 20-án 10 órától magyar népmese interaktív gyermekprogrammal folytatódik a kultúrhét, ahol Gulyás László vándormuzsikus lesz az előadó a tékában. Berecz András Kossuth-díjas mesemondó aznap 16.30-kezdődik a városi színházban.

Jövő szerdán, Fehér Zoltán nyugalmazott főiskolai tanár beszél a zenei anyanyelvünkről a könyvtári összejövetelen, majd 16.30-tól a magyar népzenei századait ismerhetik meg Fehér Anikó népzenekutató jóvoltából. A magyar kutúra napján, január 22-én, a nemzeti imánk születéséről a kalocsai színház művészei tartanak előadást 9.45-től. A színészek 16.30-tól „Nemzeti imánk, szemelvények a magyar drámairodalomból” című összeállításukkal lépnek a könyvtár közönsége elé. Január 23-án 14 órától „A nemzet születése” címmel Hajdu István tanár előadására kerül sor, majd 16.30-tól „Történelmünk hajnalán” címmel Papp Lajos sebészprofesszor előadására várják a hallgatóságot a városi színházba. Január 26-án, hétfőn 14 órától a Kazinczy „Szép magyar beszéd” verseny lesz a könyvtárban, ahol köszöntőt mond Kónyiné Lakatos Melinda, alpolgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!