Kultúra

2014.07.03. 10:49

A Sziki Napon összegyűlt a falu apraja nagyja

Jó hangulatú Sziki Napot rendeztek Akasztón a hétvégén.

Barta Zsolt

A programsorozat részeként agrár előadást rendeztek a gazdáknak a faluházban a mezőgazdaság aktuális kérdéseiről. Az I. világháborúra emlékezve kiállítás nyílt az akasztói családok hagyatékairól. Levelek, fotók használati tárgyak mutatják azokat az éveket, amelyek alaposan megtizedelték a település lakosságát.

Újból megrendezték a traktorverseny a piactéren, melyen a helyi gazdák indultak a kutyaszépségverseny után. Gubán Gyula hegybíró vezényelte le a versenyt, mely annyiban tért el a korábbi évek megmérettetésétől, hogy két erőgépen kellett bizonyítaniuk az indulóknak. Egy 1977-es MTZ 50-sel kellett a táv felét megtenni, majd az akadályok másik felét egy új Fergusson traktorral. A gazdák ellenfele az idő és a nehéz akadályok voltak.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] A versenyzők MTZ-vel indultak és Ferguson traktorral érkeztek a célba
[/caption]

A falu főterén egészségmegőrző nap keretében ingyenes vérnyomás-, vércukorszintmérésen vehettek részt az érdeklődők. Délben erős emberek versenyeztek a legerősebb ember címéért. Délután fellépett a helyi citerazenekar, s több fiatalokból álló táncegyüttes is. A konferanszié Ihos József volt, akit a közönség Kató néniként ismer.

Címkék#Akasztó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!