Kultúra

2014.02.13. 17:58

Megszépül a kápolna is a Szentcsalád plébánián

Ezen a héten festők dolgoznak a kecskeméti Szent Család-templom és közösségi ház kápolnájában.

Popovics Zsuzsanna

Az épület ezen része épült fel legelőször, így mára mind a nyílászárókra, mind a fából készült mennyezetre ráfér az állagmegóvó karbantartás – indokolta a munkálatokat Menyhárt Sándor plébános. Hozzátette: a kápolna szentélyének három ablakába nemrég színes, mozaik üvegkép került. Ezek mintájára a két oldalsó körablak is színes mozaikot kap hamarosan. A már elkészült és a tervezett körablakok is Balanyi Károly grafikus- és zománcművész, egyben az egyházközség elnökének alkotásai.

Tavaly az épület előcsarnokát festették ki gondos kezek. Jövőre a templomot, azaz a nagytermet szeretnék belsőleg renoválni. Még egy terv van folyamatban: egy magyar szent család kép elhelyezése az előtérben. Szent István, Boldog Gizella és Szent Imre családként való megfestésére pályázatot írt ki az egyházközség. Erre két pályamű érkezett, elbírálásuk folyamatban van.   A Szentcsalád Plébánia idén méltatja alapításának 20. évfordulóját. Ezen alkalomból augusztus 23-án tartanak ünnepséget, keretében a megújult, megszépült kápolnát is felszenteli Bábel Balázs érsek. [caption id="" align="aligncenter" width="334"] Megszépül a kápolna Ezen a héten festők dolgoznak a kecskeméti Szent Család-templom és közösségi ház kápolnájában, melynek szentélyének három ablakába nemrég színes, mozaik üvegkép is került
[/caption]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!