Kultúra

2014.02.17. 18:13

Kiállítás a szecesszióról a Pávás teremben

A Kecskeméti Katona József Múzeum kezdeményezésére pályázatot nyújtott be az önkormányzat a Cifrapalota állandó kiállításának felújítására, korszerűsítésére.

Hraskó István

A mintegy 34,8 millió forintos összköltségű beruházáshoz a város tíz százalék önerőt biztosít.
A fejlesztés során többfunkciós kiállítótér, szecessziós fogadótér és felújított kiállítás valósulna meg „Kecskemét védjegye a szecesszió – jelképe a Cifrapalota” mottóval. Elegáns tárlat jöhet majd létre a Pávás teremben, ahol állandó szecessziós iparművészeti kiállítást hoznak létre, mozdítható vitrinekkel.

A múzeum a meglévő mobil installáció lebontását tervezi, így a terem teljes szépségében várja majd a látogatókat, egységet alkotva az új tárlattal. A terem megfelelő hang, vetítéstechnika és ülőbútorok elhelyezésével reprezentációs célokat is szolgálna, konferenciákat, könyvbemutatókat, tanácskozásokat is lehetne itt tartani. Megújul a fogadótér, a látogatók már a belépésnél betekinthetnek a szecesszió világába, érzékelhetik különleges hangulatát. A pályázatról az emberi erőforrások minisztere dönt március 23-ig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!