Kultúra

2013.08.17. 11:17

Új papok, új helyen – Személyi változások az egyházmegyében

Minden év augusztusában áthelyezésekről dönt dr. Bábel Balázs, kalocsa-kecskeméti főegyházmegye érseke. A személyi változásokról Huszár Nándor, az érseki hivatal irodavezetője tájékoztatta lapunkat.

Vajda Piroska

Az érsek június 29-én a főegyházmegye két diakónusát, Bese Gergő Pétert és Minda Zoltánt áldozópappá szentelte a kecskeméti társszékesegyházban. A főpásztor az újmisés atyákat a kiskunfélegyházi Sarlósboldogasszony Plébániára helyezte kápláni megbízással.
Gábor Imre kanonokot saját kérésére felmentette a Kerekegyházi Plébánián betöltött plébánosi megbízatása alól, és ugyanezen hatállyal nyugállományba helyezte.

A főpásztor dr. Juhos Imre atyát felmentette a kiskunfélegyházi Sarlósboldogasszony Plébánián betöltött kápláni megbízatása alól, és kinevezte Kecskemét-Főplébánia káplánjává. Szécsényi Attila atyát is felmentette Sarlósboldogasszony Plébánián betöltött kápláni megbízatása alól és kinevezte a kecskeméti Szentcsalád Plébánia káplánjává. Gyöngyösi Balázs atyát a Keceli Plébániáról a Lajosmizsei Plébániára helyezte, ahol továbbra is káplánként szolgál. Bobek Tamás atyát a kecskeméti Szentcsalád Plébánia káplánját a Keceli Plébániára helyezte. Kollár Balázs atyát felmentette a Lajosmizsei Plébánián betöltött kápláni megbízatása alól, és kinevezte a Kerekegyházi Plébánia kormányzójává. Kiss Zoltán atyát felmentette a Hercegszántói Plébániára szóló kisegítő lelkészi megbízatása alól, és kinevezte az Izsáki Plébánia káplánjává.

A Hercegszántói Plébániát felmentette a Bácsszentgyörgyi-, valamint a Garai Plébánia oldallagos lelkipásztori ellátása alól. A főpásztor a Bácsszentgyörgyi-, valamint a Garai Plébániát a Vaskúti Plébániához csatolta. Ugyanakkor a Vaskúti Plébániát felmentette a Bátmonostori Plébánia oldallagos lelkipásztori ellátása alól. A Bátmonostori Plébániát a bajai Szent József Plébániához csatolta.

Vajda Piroska -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!