Kultúra

2013.08.16. 14:20

Faroktól fölfelé: az alapítók is visszatérnek a jubileumra

A királynő kedvence című Lőrincz Miklós darab volt az első előadása a tíz évvel ezelőtt alakult kiskunmajsai Fészek Színjátszó Egyesületnek. A jubileum alkalmából egy különleges bemutatóra készülődnek az amatőr színjátszók, hiszen az alapítók közül többen is visszatérnek.

Tapodi Kálmán

– Kicsit kettős jubileum is ez számunkra, hiszen egy évtizede alakultunk és most 50 éves a majsai művelődési központ, ahol próbáinkat és előadásainkat tartjuk. Örömünkre mi is részesei lehetünk a Konecsni György Kulturális Központ ünnepi rendezvényének, melynek keretében augusztus 20-án 19 órától mutatjuk be Louis Feydeau - Pozsgai Zsolt: Faroktól fölfelé című komédiáját. Az alapító tagjaink közül is többen színpadra lépnek mint például Reijnders Judit, akinek családtagjai közül már mindenki szerepelt  nálunk, a férje és a két gyermekük is. Nagy örömünkre ott lesz Árvai László, aki súlyos balesetét követően tér vissza közénk. Az első produkcióink legnépszerűbb színjátszója Feleki Sándor, valamint Tóth Judit Éva és Kurucz Erzsébet is ott lesznek. A darabot Árvainé Baranyi Ildikó rendezi, aki anno az első előadásunk rendezője is volt – számolt be lapunknak Nemesné Garas Klára az egyesület vezetője, aki egyben állandó súgója is az előadásoknak.

A társulat jelenlegi tagjai közül két fiatal, Gyenes Gábor és Feleki Viktor is részesei lesznek az előadásnak. A többiek viszont már más szerepeket tanulnak. Mint megtudtuk: a szeptember 6-8. között tartandó Majsa Napokra – amikor a város újratelepülésének 270. évfordulóját ünneplik –, egy másik színdarab bemutatásával készülődnek a Fészek csepűrágói. – A próbák már régen megkezdődtek és sokat gyakorolunk, hogy sikerrel vigyük színre Szirmai Albert: Mágnás Miska című operettjét – árulta el Nemesné Garas Klára.

Tapodi Kálmán -->

Címkék#Kiskunmajsa

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!