Kultúra

2013.07.22. 18:54

Debreceni főkötőt kapott egy kecskeméti lány

Egyik tavalyi sétás (Sajtó és tanulás) diákunk, Orbán Zsófia is ott lehetett a füredi Anna-bálon. Ahogy ígértük, közreadjuk báli élményeit.

Orbán Zsófia

Rengeteg készülődés után végre elérkezett a várva várt esemény, az Anna-bál. Estélyi ruha, szmoking, szív alakú porcelánmedálok, minden készen állt, mi pedig – a Kecskemétről delegált öt elsőbálozó pár – izgatottan vártuk az este történéseit.

Az ország minden részéből összesereglett báli közönség a Vaszary Villa parkjában gyülekezett. Gyönyörködtünk a lenyűgöző villában, a szebbnél szebb ruhakölteményekben, vártuk a bevonulás kezdetét jelző csengőszót. Az elinduláskor kiderült, hogy földig érő estélyiben, magas sarkú cipőben nem is olyan egyszerű a macskaköveken való séta.
A bálozók bevonulása igazi látványosság Balatonfüreden, a járdák, a kávéházak teraszai, a házak ablakai is tömve voltak kíváncsiskodó emberekkel.

Az Anna Grand Hotelben elállt a lélegzetem, „pont mint egy tündérmesében!” – gondoltam. A kastélyszerű épület kertje is gyönyörű, amit a bál tiszteletére díszkivilágítás díszített, a székeken hófehér drapéria és aranyszínű szalag volt, az asztalokon virágcsokor és porcelán étkészlet. A fekete szmokingos férfiak karján lépkedő hölgyek többsége eleget tett az előírásnak és földig érő estélyi ruhában jelent meg. A legtöbb lány és asszony világos színű estélyit viselt, esetenként színes övrésszel, apró kövekkel díszítve, de voltak élénk színű ruhaköltemények is: pink, türkizkék, narancssárga.[caption id="" align="aligncenter" width="334"] A tíz kecskeméti fiatal, akik részt vettek a bálon (Fotó: Veol.hu)
[/caption]

Az ünnepi köszöntők és a nyitótánc után a különleges ízvilágú vacsora következett. A fogások között levegőztünk a kertben, nehezen tudva betelni a hely szépségével. Emellett a bál közönsége ilyenkor tudta szemügyre venni az elsőbálozókat, és dönteni arról, kit juttatnak a döntőbe. A kecskeméti lányok közül Börzsei Denise-t választották be a 15 legszebb elsőbálozó közé, a bál szépe és udvarhölgyei végül budapesti és balatonfüredi lányok lettek. Denise Debrecen város különdíját, egy főkötőt vehetett át az eredményhirdetésen.

A tánc éjfél körül kezdődött. A táncparketten minden korosztály jól érezte magát, mi a debreceni fiatalokkal mulattunk, és mutattuk meg, hogyan vigad a mi generációnk. Összességében életre szóló élmény volt, rengeteg olyan pillanattal gazdagodtunk, amit még az unokáinknak is mesélni fogunk. Köszönjük a lehetőséget, hogy egy 188 éves hagyományt ápolhattunk és egy éjszaka erejéig tündérmesében érezhettük magunkat.

Címkék#Kecskemét
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!