Kultúra

2013.07.18. 17:09

A polgármester nyerte a tombola fődíját, egy csikót

Tizenegyedik éve versengenek a fogatosok a csólyospálosi fogathajtó fesztiválon.

Tapodi Kálmán

A helyi lovas pályán ezúttal is több százan voltak kíváncsiak a küzdelmekre, amelyekre rekordszámú hajtó nevezett. A helybéliekkel együtt több mint ötven fogatos jelezte indulási szándékát. Csanádpalotáról, Hódmezővásárhelyről, Bugacról, Kiskunmajsáról, Forráskútról, Orosházáról, Zsanáról, Jászszentlászlóról, Bordányból, Vaskútról, Tompáról, Kiskunhalasról és Zsombóról is érkeztek versenyzők. Az időjárás kegyeibe fogadta a résztvevőket, hiszen ezen a napon a kánikulának nyoma sem volt.

A szokásoknak megfelelően délelőtt rendezték az akadályhajtást, ebéd után pedig a vadászhajtást. Az orosházi Koncsek Ferenc és a tompai Zsebő Péter szereplése kiemelkedett a mezőnyből, hiszen mindkét kategóriában aranyérmet nyertek. A gumis kocsisok közül délelőtt Piri József (Forráskút), délután pedig Kocsispéter József (Csólyospálos) hajtott leggyorsabban.  

Az eredményhirdetést követően sor került a hagyományos tombolasorsolásra. A szerencse ezúttal a csólyospálosi polgármesternek, Á. Fúrús Jánosnak kedvezett, hiszen ő nyerte a fődíjat, egy csődör csikót.[caption id="" align="aligncenter" width="334"] A fogatosok nagyot küzdöttek a helyezésekért FOTÓ: SÓLYA GÁBOR
[/caption]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!