Kultúra

2013.06.18. 17:52

Magyar Népmesék tárlat nyílt a filmfesztivál nulladik napján

A 100 részes történet 11 meséből álló zárófejezetének képei tekinthetők meg.

Sebestyén Hajnalka

Ma 19 órakor kezdődik a 11. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál megnyitó ünnepsége. A vasárnapig tartó rendezvény 0. napján, tegnap nyílt meg a Magyar népmesék: a szegényembertől a csudamadárig című kiállítás a Művész Kávézóban. A tárlatot Mikulás Ferenc, a Kecskemétfilm Stúdió vezetője, a KAFF igazgatója mutatta be a közönségnek.

A kiállításon – a Kecskeméten készült – 100 részes történet 11 meséből álló zárófejezetének képei tekinthetők meg. A napokban le is vetítik a meséket, a helyszínen szombaton 16 órától, illetve a városháza udvarán csütörtökön 21 órától. A Magyar népmesék piros virágot füttyentő rigója több mint 35 éve hódít. Az elmúlt években készült 11 rész különlegessége, hogy kereskedelmi forgalomban egyelőre nem elérhető.
Mindeközben folyamatosan érkeznek a városba a fesztivál zsűritagjai, illetve külföldi vendégei, többek között Japánból, Franciaországból, Lengyelországból, Kínából, Malajziából, Tajvanról, Argentínából, Horvátországból, Szlovákiából, Belgiumból, Norvégiából és Angliából.[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Tegnap nyílt tárlat a Művész Kávézóban a Magyar Népmesék képeiből
[/caption]

A fesztivál mára is bőségesen tartogat programokat. A Four Points by Sheraton hotelben a vetítések 10 órakor kezdődnek. Közben 13 órakor nyílik meg a munkakönny című posztumusz tárlat, mellyel a szervezők a KAFF látványtervezőjére, a tavaly váratlan hirtelenséggel elhunyt fotográfus-festőművész Farkas Antal Jamára emlékeznek meg. Emellett az Otthon moziban 9 órától animációs filmeket vetítenek. A Kápolna Galériában 17 órától látható 40 év animáció címmel Cakó Ferenc kiállítása. A városháza díszudvarában 19 órától hallható Rutkai Bori és a Specko Jedno koncertje, majd 21 órától filmvetítés zárja a programot. A fesztiválprogramok ingyenesen látogathatók minden helyszínen.

Sebestyén Hajnalka Tegnap nyílt tárlat a Művész Kávézóban a Magyar Népmesék képeiből -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!