Kultúra

2013.06.30. 20:16

Kápolna épül a kálváriához

Az 1966-ban lebontott, eredeti kálvária kápolnájára hasonlít a most épülő.

Tapodi Kálmán

– Az utókornak építjük ezt a kápolnát, nem magunknak! – hangoztatta Bakos Ferenc, a majsai ipartestület elnöke, a kálváriaépítés főszervezője, akinek szinte naponta akad tennivalója a tavaly felszentelt keresztútnál.

A szobafestő kisiparos állandóan jön, megy, intézkedik, miközben naponta ápolja a sövényt, locsolja a  stációk mellé ültetett növényeket. Mikor találkoztunk éppen egy korpusz Majsára hozatalában intézkedett. Az eredeti Krisztus alakot ugyanis ellopták a vásártér melletti keresztről, s most hasonló korpusz kerülhet a helyére, mint az Iskola utcai kálváriánál is látható. A feszület mögötti elkerített területen jelenleg is építkeznek, már látszódnak egy kis kápolna tornyai.[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Az utókornak épül
[/caption]

– Ezzel az épülettel válik teljessé a kálvária – mondta el Bakos Ferenc, akitől megtudtuk, hogy az 1966-ban lebontott, eredeti kálvária kápolnájára hasonlít a most épülő. – Nem magunknak építjük, mi így szeretnénk tisztelegni a múltnak és emléket hagyni a jövőnek – tette hozzá Bakos Ferenc. Mint megtudtuk: közadakozásból eddig mintegy 1 millió forint gyűlt össze a kápolnára, de lassan elfogy az összeg, így minden segítséget szívesen fogadnak az építkezés befejezéséhez.

Címkék#Kiskunmajsa

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!