Kultúra

2013.05.15. 17:29

Törökországba és Franciaországba hívják a mazsoretteket

Több, mint két évtizede képzi a kőrösi mazsorett tánccsoportokat Gmoser György általános iskolai tanár.

Barta Zsolt

Számos sikert arattak az elmúlt években Kiskőrös fiatal szépségei. Áprilisban Szabadkán vettek részt az Európa Kupán, ahol a Vadmacskák csoport a II. korosztályban a legjobb eredményt érte el. Kiskunfélegyházán a Város Alapítók napján a Magyar Kupa versenyen vettek részt.  Az idén két külföldi utat terveznek. Törökországba Edirnébe utaznak, ahol egy nemzetközi találkozón vesznek részt, majd Dél-Franciaországba mennek, ahol szintén egy fesztiválon szerepelnek.

– A válogatott mazsorett lányokkal jön a kiskőrösi fúvós zenekar is. Egy egész busznyi fiatal mutatkozik be külföldön, s öregbíti Kiskőrös hírnevét. A zenekar műsorának egyik felét 6-7 ismert magyar, illetve magyar stílusú szám alkotja, míg ugyanennyi szám alkotja az úgynevezett show részt. Jelenleg öt csapattal dolgozom, a legnagyobbak most érettségiznek, a legkisebbek azonban még csak másodikosok. Azonban az utánpótlás folyamatos, mintegy 80 lány jár összesen a  táncórákra – mondta Gmoser György.[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Gmoser György igazítja el a Vadmacskák csoport vezetőjét
[/caption]

Címkék#kiskőrös

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!