Kultúra

2013.05.25. 20:17

Opera kaland bolyais módra

A kecskeméti Bolyai Gimnáziumban sikerrel zajlott le a hagyományos projektnap, melyen a végzősökön kívül minden osztály részt vesz.

Sebestyén Hajnalka

Több héten át készülnek a diákok erre a napra. – Amint megtudtuk a témát, több részre bontottuk, és ezeket a kis részeket csoportokban, vagy akár önállóan is feldolgoztuk. Ezután kiselőadásokat tartottunk az osztály előtt. A közös munka jó lehetőséget nyújtott arra, hogy jobban megismerjük egymást, az egyéni pedig bemutatja, hogy egyedül is ki tudunk állni a többiek elé és merünk beszélni. Ennek a programnak köszönhetően képet kaphattunk a projekt módszerrel történő tanításba – mesélte Szőke-Tóth Anna diáklány.

– Az „Opera kaland” keretében Erkel Ferenc: Hunyadi László című operáját tekintette meg a fővárosi Erkel Színházban öt osztály is, többek között mi is. Előzetesen mindenkinek érdekes feladat jutott, volt például díszlet- és plakátterv, kor- és családtörténet, tánc. Így mire az operára került a sor mindenki felkészülten ült be a nézőtérre. Az egész projekt egy teszttel zárult, majd végül együtt elénekeltük a „Meghalt a cselszövő” című dalt.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] A 9/b osztály diákjai az Erkel Színház előtt
[/caption] 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!