Kultúra

2013.05.02. 19:11

Motorosok találkoztak Szentkirályon

Közel száz motoros vett részt azon a találkozón, amelyet Szentkirályon rendezetek, a kétkerekű járgányok szerelmeseinek. Nem csak a helybéliek, de a környező településekről is érkeztek a kétkerekűek.

Sz. T.

A nem régen alakult Szentkirályi Motoros Klub egy vidám napot szervezett azoknak, akik jól akarták érezni magukat az általános iskola melletti téren. Először végig vonultak a község utcáin, majd különböző programok várták az érdeklődőket. A gyerekek kézműves foglalkozásokon vehettek részt, rajzolhattak aszfalton, de volt katonai toborzó és fegyverbemutató is. Akadtak olyanok is, akik a nagy meleg ellenére a focit választották. Közben a bográcsokban főtt a finomabbnál finomabb étel. Amíg nem készült el a bográcsos, palacsintával lehetett az éhséget csillapítani.

A legkisebb motor alig néhány kilós volt, igaz műanyagból készült, de a legnagyobb súlya a három mázsát is meghaladta. Az ebéd után mindenki várta már a helyi Bencsik István street fighter bemutatóját. Az érdeklődők nem is csalódtak. Elhangzott, hogy aki nem kellőképpen gyakorlott, az ne próbálja meg utánozni a mutatványokat. A motorosok beszéltek arról is, hogy a nyár folyamán milyen túrára fognak majd elmenni csoportosan járgányaikkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!