Kultúra

2013.03.25. 14:25

Egy hét színházi csemege

Negyedszer rendezi meg az összes magyar nyelvű Színművészeti Egyetem Találkozóját a kecskeméti Katona József Színház.

Popovics Zsuzsanna

A mától szombatig tartó 4. SZÍN-TÁR során honi és határon túli magyar nyelvű színészképző intézmények diákjai mutatják be vizsgaelőadásaikat, találkoznak egymással és a szakma kiválóságaival. Fellépnek a budapesti és a kaposvári, valamint az újvidéki, a kolozsvári és a marosvásárhelyi színművészetik végzős hallgatói.

– Öröm számunkra, hogy több intézmény már kifejezetten a SZÍN-TÁR-hoz igazítja a tanmenetét – hangsúlyozza Réczei Tamás, a kecskeméti színház művészeti vezetője. – A budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetemről három, a Kaposvári Egyetem Művészeti Karáról kettő, míg az Újvidéki Művészeti Akadémiáról, a kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetem Színház- és Televízió Karáról, valamint a marosvásárhelyi Művészeti Egyetemről egy-egy osztályt várunk a rendezvényre.

Nyolc vizsgaelőadást láthat a közönség, köztük klasszikusokat új értelmezésben, illetve báb-, és mozgásszínházi produkciókat is. Szakmai kísérőprogramok is gazdagítják az idei találkozót. Hétfőn lesz látható a Maladype Társulat Tojáséj című előadása, melyet Weöres Sándor egysoros költeménye ihletett. A Kecskeméti Tavaszi Fesztivál keretén belül nézhetik meg az érdeklődők Hegedűs D. Géza monológját Camus Pestis című regényéből. Március 27-én, a Színházi Világnapon a kecskeméti teátrum is tart egy bemutatót, Vasárnapi gyerekek címmel.
A színészhallgatók és művésztanáraik szakmai beszélgetéseken oszthatják meg egymással véleményüket, tapasztalataikat – tette hozzá Réczei Tamás. – Szeretettel várjunk nézőinket is, hiszen a SZÍN-TÁR nem csupán szakmai seregszemle, hanem igazi kulturális csemege minden színházszerető számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!