Kultúra

2012.12.03. 19:06

Összművészeti fesztivál Kodály Zoltán emlékére

Kecskemét városa híres szülötte, Kodály Zoltán emlékére 2012-ben is megrendezi a Kodály Művészeti Fesztivált.Ön részt vesz a Kodály Művészeti Felfesztiválon?

Popovics Zsuzsanna (Petőfi Népe)

December 8-16. között hangverseny, koncert, szabadtéri muzsikálás, rendhagyó kórusverseny is helyet kap a programsorban. A részletekről pénteken tartottak sajtótájékoztatót a szervezők.

Igazi komolyzenei csemegét jelentenek a hivatásos művészek koncertjei a város legszebb és legismertebb koncerthelyein. E mellett teret kap a kortárs- és népzene, lesznek kamarazenei koncertek és kórushangversenyek, de a képzőművészet és a balett is képviseli magát az immár összművészetivé vált fesztiválon – mutatott rá Bak Lajos a Kecskeméti Kulturális és Konferencia Központ vezetője.

Mák Kornél alpolgármester azt emelte ki, hogy a hangversenyek, kiállítások, koncertek lehetőséget adnak a közösségteremtésre, az emberek egymás iránti odafigyelésére. A sajátosságok egyike, hogy a fesztivál több napján lesz Kodályt köszöntő kántálás a vasútállomáson, valamint a főtéren a Hegedűs Együttes és a Kecskeméti Táncegyüttes közreműködésével.

Különlegesnek ígérkezik a Kodály Zoltán nevét viselő iskolák gyermek és ifjúsági kórusainak országos találkozója. A fesztivál nyitónapján egy ezen alkalomra született kórusművet adnak elő, amit negyedórával a fellépés előtt kapnak kézhez a kórusok.

Szavazzon ön is!

Ön részt vesz-e a Kodály Művészeti Fesztiválon?

A fesztivál december 8-án nyílik a „Legyen a zene mindenkié” című képzőművészeti kiállítással. Aznap ingyenes táncházban muzsikál Csík János barátaival. Látható lesz a Szegedi Kortárs Balett és a Nemzeti Táncszínház közös produkciója, a Fonó zenekar, tíz felnőtt kórus részvételével zajlik a Kodály Kórushangverseny. A záró napon ünnepi koncertet ad a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar.

A részletes program megtalálható a fesztivál műsorfüzetében, valamint a társszervezők internetes honlapjain.

<!-- Összművészeti fesztivál Kodály Zoltán emlékére Kecskemét városa híres szülötte, Kodály Zoltán emlékére 2012-ben is megrendezi a Kodály Művészeti Fesztivált.Ön részt vesz a Kodály Művészeti Felfesztiválon? Popovics Zsuzsanna (Petőfi Népe) Szavazzon ön is! Ön részt vesz-e a Kodály Művészeti Fesztiválon? -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!