Kultúra

2012.12.04. 19:22

Magukat ünnepelték, másokat díjaztak

Múlt pénteken a megújult Bozsó Gyűjteményben ünnepelte fennállásának tizedik évfordulóját a kecskeméti Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület.

Popovics Zsuzsanna (Petőfi Népe)

A program a Nemesszeghy Márta Vegyeskar fellépésével kezdődött, majd Zombor Gábor polgármester köszöntötte az ünnepelteket. Mint elmondta, az elmúlt tíz év során az egyesület olyan szervezetté nőtte ki magát, amelyre mindig lehet számítani, tagjai önzetlenül segítenek másokon, egyedi programjaikkal meghatározó szereplőivé váltak a város civil életének.

Az egyesületről elnevezett Nők a Nemzet Jövőjéért Díjat idén Loránd Klára, a Bozsó Gyűjtemény Alapítvány kuratóriumának elnöke, dr. Bükki Éva gyermekgyógyász és a Nemesszeghy Márta Vegyeskar kapta. A díjazottak Pálfy Gusztáv kecskeméti szobrászművész egy-egy kisplasztikáját vehették át.[caption id="" align="alignleft" width="334"] A Nemesszeghy Márta Vegyeskar is vehetett át elismerést
[/caption]

Az egyesület eddigi tevékenységét Engert Jakabné Zsuzsanna elnök mutatta be, majd Zombor Gáborral egy-egy Zsolnay kézzel festett virág kitűzőt nyújtottak át a legaktívabb egyesületi tagoknak. Amit tettek, azzal önzetlenül, őszintén és szeretettel szolgálták a város polgárait, és ebben a szellemben fognak tevékenykedni az elkövetkezőkben is – mondta végül az elnökasszony.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!