Kultúra

2012.12.21. 15:21

Látvány-disznóvágás Lakiteleken

Második alkalommal rendezte meg a lakiteleki önkormányzat látvány-disznóvágását és az azt követő vacsorát. A település lakóinak lehetősége nyílt arra, hogy, finom disznótoros ételt fogyasszanak.

Sz. T.

Az áldozat ezúttal is egy mangalica malac volt, amit a Laki-Gazda Kft. munkatársai dolgoztak fel, a nyugdíjas klub tagjai pedig segédkeztek a főzésben. Akik időben érkeztek, azoknak lehetőségük volt megkóstolni a sült vért, a székelykáposztát, a hagymás velőt, valamint a laki pecsenyét.

A főétel ezúttal is a sült hurka és kolbász volt, és természetesen az elmaradhatatlan töltött káposztát. A művelődési ház előtere, megtelt fiatalokkal és idősebbekkel, akik kíváncsiak voltak arra, milyen étel készült Tornyi Gyula irányítása alatt. Nem kellett csalódniuk, mert most sem maradt senki sem éhesen. A kiválóan elkészített ételek mind elfogytak. Igaz akadtak olyanok, akik szívesen ettek volna még a töltött káposztából, de ezúttal az volt a cél, hogy inkább a hurkából és a kolbászból legyen több. A szakácsok ennek megfelelően készítettek el a vacsorát.

A nagyközség hagyományt szeretne teremteni a karácsony előtti disznóvágásból, ami lehet, hogy a későbbiek folyamán akár térségi szintre bővülhetne. [caption id="" align="aligncenter" width="334"] Hamar feldolgozták a mangalicát, hogy sok hurka és kolbász készülhessen belőle
[/caption]

Sz. T. Hamar feldolgozták a mangalicát, hogy sok hurka és kolbász készülhessen belőle -->