Kultúra

2012.12.19. 07:13

Gyermekek jótékonykodtak gyermekekért

Drukkal léptek színpadra, majd boldogan fogadták a megérdemelt tapsot a tegnap esti Gyermekek a gyermekekért jótékonysági gálaest résztvevői Kecskeméten.

Popovics Zsuzsanna

Idén először nem a színház, hanem a Kecskeméti Kulturális és Konferencia Központ adott otthont a 19. alkalommal megrendezett gálaestnek. Kétszáznál is több fellépő volt, több mint harminc produkció váltotta egymást a színpadon. A szereplők kecskeméti diákok voltak: énekesek és táncosok, vers- és prózamondók,  zenészek és színtársulatok. Mindannyian a tehetségükkel és tudásukkal járultak hozzá, hogy azoknak a családoknak is jusson karácsonyi ajándék, akiknek anyagi körülményei ezt nem engednék meg.

A gálaestet hagyományosan Sirkó László, a Katona József Színház színművész rendezte, ő is kutatta fel a tehetségeket, válogatta a műsorszámokat. Mintegy félezer gyermek és fiatal produkcióját nézte meg, körbejárva a város középiskoláit, óvodáit, táncstúdióit. A gálaesten közreműködő oktatási intézmények: Kodály Iskola, M. Bodon Pál Zeneiskola, Táncsics Mihály Kollégium, Széchenyivárosi Kollégium, Katona József Gimnázium, Bolyai János Gimnázium, ÁFEOSZ Szakközépiskola, Patkós Irma Művészeti Iskola; valamint a Vásárhelyi Pál, Móricz Zsigmond, Mátyás Király, Béke, Damjanich, Magyar Ilona általános iskolák.[caption id="" align="aligncenter" width="334"] A szereplők kecskeméti diákok voltak
[/caption]

A gálaest bevételét a szervező Városi Szociális Közalapítvány rászoruló gyermekek karácsonyi ajándékozására fordítja. Ebből segítik a hátrányos helyzetű gyermekeket, valamint a mélyszegénységben élő, vagy váratlan tragédia miatt nehéz helyzetbe került családokat. Idén 200 gyermek és 100 felnőtt kap ajándékcsomagot. Az ünnepélyes átadás ma lesz a városháza dísztermében.

Ezek is érdekelhetik