Kultúra

2012.12.03. 08:30

A határon fotózták a határt a diákok

A magyar határ közelében készíthetett 16 fiatal természetfotókat a Kecskeméti Televízió 2012-es Természetfilm- és Médiatáborában.

Sebestyén Hajnalka (Petőfi Népe)

A magyar határ közelében készíthetett 16 fiatal természetfotókat a Kecskeméti Televízió 2012-es Természetfilm- és Médiatáborában. A tíznapos táborban az a nyolc magyar és nyolc szerb diák vett részt, akik előzetesen a legjobbaknak bizonyultak a határ menti régióban meghirdetett természeti témájú fotópályázaton. A csapat jól összekovácsolódott, a közös alkotómunka eredménye kiállítás keretében látható múlt szombattól a Kecskeméti Kulturális Központ II. és IV. emeleti galériájában.[caption id="" align="aligncenter" width="334"] A kiállításon látható fotók az ásotthalmi Majoros Tanyán és annak környékén készültek
[/caption]

A kiállítást Eckhardt Balázs, a Kecskeméti Televízió ügyvezető-főszerkesztője nyitotta meg. – A természetfotózáshoz sok türelem kell, koránkelés és csend. Ezek a tulajdonságok a legtöbb fiatalból életkorukból adódóan hiányoznak. Azok a diákok, akik a mi táborunkban részt vettek, túl léptek saját korlátaikon, és kitartóan a hajnali túrán csendben készítették a fotókat. A siker nem maradt el. A jó fotó a pillanat varázsát örökíti meg. Ezeknek a fiataloknak is sikerült ez, a fotók a határ menti táj szépségeit mutatják be diákszemmel. Sajnos ma sokan szennyezik vagy kárt tesznek a természetben, újabb és újabb sebet ejtve rajta. Minden elkattintott fotó azonban bevarr egy-egy sebet. S azok, akiket egyszer rabul ejt a természet szépsége, a jövőben már nem okoznak kárt a környezetünkben – mondta köszöntőjében.

A kiállításon látható fotók az ásotthalmi Majoros Tanyán és annak környékén készültek. A táborban a diákok megismerhették a határ menti régió természeti kincseit, növény- és állatvilágát. A képek egy része egy hajnali túrán készült a kelebiai erdőben, de a mórahalmi bivalyrezervátum és az ásotthalmi erdő élővilága is megihlette az ifjú természetfotósokat. A tábor remek alkalmat nyújtott a szakmai tudás alapjainak elsajátítása mellett egymás országának, kultúrájának megismerésére is.

Címkék#Kecskemét

Ezek is érdekelhetik