Kultúra

2012.12.26. 23:39

A félmázsás sütihez 381 tojást használtak fel

Ismét hatalmas torta várta azokat Lakiteleken, akik elmentek szombaton este a falukarácsonyra.

Szentirmay Tamás

Közel három órán át tartott a művelődési házban az ünnepi műsor a falukarácsony alkalmából. A nagy terem teljesen megtelt. Akik nem jutottak be, azok tévén keresztül tudták végigkísérni a produkciókat.
Elsőként a tűzoltó zenekar mutatkozott be, akiknek ez volt az első nagy nyilvános fellépésük. A folytatásban szerepet kaptak óvodások, iskolások, felnőttek, táncosok, citerások. Az est fénypontja ezúttal is a hatalmas torta felszeletelése és elosztása volt. Két év kihagyás után most is Nagy Pétert kérték fel arra, hogy készítse el a falu tortáját, amely 183 centiméter hosszú, 73 centiméter széles volt és 55 kilót nyomott. Összesen négyszáz szeletet lehetett kivágni belőle. Az alkalmi cukrász csak természetes anyagokat használt, 381 tojást, 7-7 kg lisztet és cukrot, 3 kg csokoládét és 9 liter tejszínt. A piskótát levegővel fúvatta fel, nem pedig sütőporral.

Összesen huszonhat óra alatt készült el vele. Ez volt a tizenegyedik alkalom, amikor a nagyközség apraja és nagyja ehetett a falu tortájából. Mindössze néhány szelet maradt belőle, amit vasárnap a gondozási központ lakói kaptak meg.[caption id="" align="aligncenter" width="334"] A torta szeletelését és osztását Nagy Péter a fiával együtt végezte
[/caption]

Szentirmay Tamás A torta szeletelését és osztását Nagy Péter a fiával együtt végezte -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!