Kultúra

2012.11.20. 21:42

Kibővítették és felavatták a könyvtárat

Zsúfolásig megtelt a napokban a közösségi hely azon része, melyen korábban a könyvtári szolgáltatást végezték a település polgárainak. Az ünnepi köszöntők között irodalmi műsorral és zenével szórakoztatták a jelenlévőket.

Juhász Jenő

Vörös István polgármester elmondta, hogy másfél évvel ezelőtt – egy író-olvasó találkozón – tapasztalták a könyvtár szűkösségét:  kicsinek bizonyult a hely. Ekkor határozták el, hogy amikor pályázati lehetőség lesz, tovább bővítik az intézményt. Ez az álom mára vált valóra.

Megközelítőleg 1,5 millió forintos támogatást kaptak 10 százalékos önerő biztosítása mellett. A pénzből bútorokat és szőnyeget vásároltak, valamint elvégezték a parkettázást. A kivitelezés során derült ki, hogy újabb munkákat is el kell még végezni, így például a nyílászárócserét. Ezt természetesen kiadásokat jelentett az önkormányzatnak, de örömmel teljesítették, mert úgy érzik – a képviselő-testülettel együtt –, hogy jó célra fordítják ezeket a forintokat. A működtetés során pedig azt szeretnék elérni, hogy az intézmény ne csak technikailag (TV, DVD, internetes számítógép) legyen nyitott, hanem egy közösségi hely is legyen a tataházi polgároknak – mondta Vörös István.

A rendezvény játékpartival és ajándékosztással zárult.

 

A baon.hu a Petőfi Népe lapcsalád tagja.

Címkék#Tataháza
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!