Kultúra

2012.10.15. 17:21

Városukat népszerűsítik a mátyásosok

A kecskeméti Mátyás Király Általános Iskola ősztől immár a harmadik Comenius nemzetközi projektjét indította el Írországban, ír, olasz, észt, török, francia, erdélyi és osztrák iskolákkal.

Popovics Zsuzsanna

A résztvevők közösen azt vállalták, hogy számítógépes szoftver alkalmazásával, a gyerekek aktív közreműködésével internetes tananyagokat, szemléltetőeszközöket, játékokat készítenek, mindezt angol nyelven.

A közös tanulási platform a résztvevő iskolák településeinek kulturális, környezeti, értékeit, hagyományait dolgozza fel, alakítja át játékos ismeretterjesztő formába. Az angol nyelvű internetes játék létrehozása lehetőséget nyújt arra, hogy érdekes kvízek, társasjátékok, memóriajátékok használata során a tanulók felfedezzék és egymással megosszák saját és a partnerországok értékeit. A program arra is kitűnő alkalom, hogy a Mátyás Iskola angol-magyar két tanítási nyelvű csoportjai nemzetközi barátságokat kössenek, külföldi társaikkal együtt játsszanak, erősítsék kötődésüket szülővárosukhoz, népszerűsítsék városunkat a külföldi gyerekek körében, s megismerkedjenek a partnerek értékvilágával.

A kecskeméti intézmény az Élethosszig tartó tanulás programjának keretében nyert pályázati forrást a projekttermékek létrehozására.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!