Kultúra

2012.07.30. 16:45

Szulák Andrea: „csókoltatom a kecskeméti közönséget!”

Ma Szulák Andrea ad koncertet a kecskeméti Múzeumkerti Esték keretében, a Kecskeméti Kulturális Központ szervezésében.

Popovics Zsuzsanna

Kedvenc dolgaim című önálló estje a Magyar Naiv Művészek Múzeuma kertjében lesz hallható. Az énekesnő énekel világslágereket, musical részleteket és népszerű magyar dalokat, a repertoár összeválogatásában Bolba Tamás zeneszerző, zenész volt segítségére, aki közreműködik is koncertjén.

– Nagyon sok produkcióban dolgoztunk már együtt, összeszokott csapat vagyunk. Életem első szóló aranylemeze – a Boldogság gyere haza – is Tamás munkáját dicséri, amin Cserháti Zsuzsa dalait dolgoztuk fel, és nagyon kedves emlékem. Erről a lemezről is énekelek a kecskeméti koncerten – árulta el Szulák Andrea. – Magamról is mesélek, hiszen az ilyen esték lényege, hogy azok, akik megtisztelnek érdeklődésükkel, valami olyan közeli élményt kapnak tőlem, ami akkor és ott személyes.

Szulák Andrea szívesen jön a Múzeumkerti Estékre. – Eleve csókoltatom a kecskeméti közönséget, amely egy fantasztikus dolognak volt szemtanúja, amikor néhány éve felléptem előttük a Budapest Jazz Orchestra-val. Előttünk lépett fel Balázs Elemér és zenekara, akik hallva engem, elhatározták, hogy meghívnak magukhoz vendégfellépőnek. Dés László éppen akkor szervezte a Jazz és Dal az Operában című rendezvényét, később ebben énekelhettem a Balázs Elemér Grouppal. Az együttműködésből komoly munkakapcsolat lett, aminek eredményeképpen közös lemezünk is született. Idén februárban jelent meg, és örömmel jelentem a kecskemétieknek, hogy azóta aranylemez vált belőle.

Idén nyáron pihenésre és munkára is van ideje a művésznőnek, de a koncertek után mindig siet haza ötéves kislányához. Rozina is szívesen énekel, számos zenés darabnak kívülről tudja a betétdalait, és odahaza elő is adja például a Rebecca, a Szép nyári nap, a Kaktusz virága című musicalek dalait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!