Kultúra

2012.07.09. 16:00

Amatőr zenekarok csinálják a fesztivált

Több éves szünet után újjászülethet a helyi és környékbeli amatőr zenekaroknak bemutatkozási lehetőséget biztosító Tőserdei Rockfesztivál.

Vajda Piroska

A lakiteleki önkormányzat és a Plain Rock Egyesület összefogásának köszönhetően július 27-29 között ismét megrendezik az egykor méltán népszerű zenei eseményt. Természetvédelmi, ifjúságvédelmi és biztonságtechnikai szempontokból a Tősrock Fesztivál immár új helyszínen, a szabadtéri starnd területén kap helyet – tájékoztatta lapunkat Ónodi Árpád, főszervező, az egyesület vezetője.

Elmondta, a Tisza holtága és környezete ma már természetvédelmi egység szerves része, horgászparadicsom és természetjáró tanösvények találkozási pontja. A szabadtéri színpad körüli természetvédelmi területen tilos a sátorozás és az éjszakai zajszennyezés, így a több napos rockfesztivál lebonyolítására alkalmatlan.

A Tősfürdő zárt területe viszont sokkal biztonságosabb, lehetővé teszi a közönség szűrését és a kontrolált medencehasználatot, melynek segítségével az egykor a Holt Tiszában történt éjszakai fulladásos balesetek esélye nagyban lecsökken – hangsúlyozta a főszervező.

Hozzátette: a Tősrock fesztivál megőrizné amatőr, tehetségkutató jellegét, hiszen közönségszavazatok alapján állítanánk össze a jövő évi fesztivál fellépőit és új meghívottjait. A kieső zenekarok is csak egy évre búcsúznának el a fesztiváltól, hiszen két év múlva ismét jelentkezhetnek.

Az idei fesztivál zenekarainak összeállításában elsősorban a lokális jelleg dominál, hiszen a fellépők nagy része harminc kilométeres körzetből érkezik. A fellépők sora a ska, raggae és funky lágyabb műfaján keresztül a tradicionális rock, blues és folk-rock zenén át a legkeményebb metal zenekarokig terjed.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!