Kultúra

2012.06.25. 10:15

Parkavató és piactér átadás is lesz

Péntektől vasárnapig gazdag programokkal várja a szabadszállási Városi Napok a látogatókat.

Zsámbóki Dóra

A három napos rendezvény a VIII. Szabadszállási Helyőrségi Honvéd Találkozóval veszi kezdetét pénteken 10 órától. A József Attila Közösségi Ház nagytermébe nem csak a szabadszállási laktanya korábbi vezetőit, de valamennyi ott szolgált katonát invitálnak a szervezők. Délután 4-kor felavatják a Manfréd Höfstetter Európa Parkot, majd Magyar József festőművész kiállításának megnyitására kerül sor.

Szombaton a Városi Napok focikupán rúghatják a bőrt a labdarúgás szerelmesei. A gyermekeket 9 órától játszóház várja. Az új piacot 10 órakor adják át. Szombat délután főként táncosok, zenészek és színjátszók váltják egymást a színpadon, de lesz aerobik és kung-fu bemutató, valamint irodalmi műsor is. Este 8-tól Szabó Ádám harmonikás muzsikál a közönségnek, majd divatbemutató veszi kezdetét. Koós János és barátai 9 órakor lépnek színpadra, míg 10-től éjszakai motoros bemutató kezdődik. A tűzijáték után hajnalig tartó utcabálon mulathatnak a táncos kedvűek.

Vasárnap 9 órakor kezdődik az ötödik Rozsnyai Pál fogathajtó emlékverseny. A "C" kategóriás megmérettetéssel párhuzamosan kerékpáros cross versenyt is tartanak.

Ezek is érdekelhetik