Kultúra

2012.06.08. 19:09

Mindkét kategóriában hunyadis diák győzött

Gyermek és ifjúsági rajzpályázat eredményhírdetését tartották a kecskeméti színházban.

Popovics Zsuzsanna

A Kecskeméten működő Színészek az Ifjúságért Alapítvány is csatlakozott az Országos Tehetségsegítő Tanácshoz. Ezáltal Tehetségpont lett a négy éves alapítvány és ennek első programjaként hirdette meg tavasszal a SZÍN-HÁZ-KÉP című gyermek és ifjúsági rajzpályázatát. A színház tematikájú pályamunkákat zsűrizték, az eredményhirdetést és ünnepélyes díjátadót a kecskeméti Katona József Színházban tartották.

A megjelenteket köszöntötte Hegedűs Zoltán színész, az alapítvány elnöke, valamint Szécsi Gábor, az Útravaló Alapítvány kuratóriumi elnöke. Balanyi Károly képzőművész, zsűrielnök értékelésében rámutatott: a gyerekek nem azt rajzolják, amit látnak a világból, hanem, amit tudnak róla. "Őrizzétek meg ezt a fajta látásmódot és színbéli frissességet, mivel a képi nyelv a személyiség alakulásának, tájékozódásának fontos eszköze" - kívánta a kis alkotóknak.

Két kategóriában díjazták az első három helyezettet, illetve három különdíj is gazdára talált. A 7-10 évesek között Martonosi Szilvia rajzát találta a legjobbnak a zsűri, a 11-15 évesek között Noé Veronikáét. Mindketten a kecskeméti Hunyadi János Általános Iskola növendékei.[caption id="" align="aligncenter" width="334"] A díjazott gyerekek jutalmul színházjegyet kaptak, és rajzeszközöket vásárolhatnak
[/caption]

Popovics Zsuzsanna A díjazott gyerekek jutalmul színházjegyet kaptak, és rajzeszközöket vásárolhatnak -->

Ezek is érdekelhetik