Kultúra

2012.05.25. 15:26

Jancsó Miklósnak is tetszett a majsai gimnazisták filmje

A 8. Országos Középiskolai Filmszemlén is bemutatták a kiskunmajsai Dózsa-gimnázium 9/c osztályosainak filmjét.

T. K.

A középiskola házi Ki Mit Tud? vetélkedőjén első lett a Maradj dózsás! című paródia, melynek egyik mondata - „Ott egy ruha, itt egy ruha, szevasz Gyula!” – máris szállóigévé lett Majsán.

Az iskolai házirendet (is) kifigurázó filmet benevezték a három napos budapesti filmfesztiválra, ahol a filmes szakma kiválóságival  találkozhattak a médiatagozatos majsai diákok. Bornemissza Péter, a majsai stáb egyik tagja mesélte, hogy Geszti Péter a reklámszakma rejtelmeibe avatta be őket, például ötletelni lehetett azon, miként lehetne jól reklámozni egy lila hagymás zsíroskenyeret. Nagy élmény volt számukra a találkozás Pogány Judit színésznővel, akit még arra is rábírtak, hogy megszólaljon a kis Vuk-hangján.

A kifejezetten diákoknak szóló megmérettetésre 65 alkotás érkezett, melyeket Jancsó Miklós, kétszeres Kossuth-díjas rendező által vezetett szakmai zsűri - tagjai Balog Judit színművésznő, Boldizsár András operatőr, Salamon András filmrendező és Sas István reklámfilmes voltak - értékelt.

A díjátadón ugyan nem termett babér a dózsásoknak – pedig előtte a zsűriből mindenki dicsérte a filmjüket –, ám sikerként könyvelhették el Jancsó Miklós, zsűritagokhoz intézett értetlenkedő kérdését: „A Maradj dózsás! nem kapott díjat??”

Címkék#Kiskunmajsa

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!